Na warsztatach kulinarnych z okazji otwarcia pracowni technologii i potraw w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia miksowaliśmy kolorowe koktajle. Podobno kawowy okazał się być najlepszy... nie mnie to oceniać! Zróbcie wszystkie i zadecydujcie sami.
składniki
sposób wykonania
zmiksuj dokładnie składniki poszczególnych koktajli
siemię lniane kupuj w ziarnach, nie mielone - jest bardziej wartościowe
rukolę czy inne zielone liście zawsze płucz pod bieżącą wodą, nawet jeśli na opakowaniu jest napisane "już umyte"
daktyle zawsze warto wcześniej namoczyć w płynie, w którym będą miksowane
koktajl brązowy: 193 kcal, 2,9 g białka, 3,6 g tłuszczu, 35,5 g węglowodanów, 4,3 g błonnika
koktajl zielony: 294 kcal, 8,1 g białka, 11,4 g tłuszczu, 44,1 g węglowodanów, 4,9 g błonnika
koktajl fioletowy: 296 kcal, 14,6 g białka, 12,9 g tłuszczu, 25,5 g węglowodanów, 8,8 g błonnika
Ingredients
Directions
zmiksuj dokładnie składniki poszczególnych koktajli
siemię lniane kupuj w ziarnach, nie mielone - jest bardziej wartościowe
rukolę czy inne zielone liście zawsze płucz pod bieżącą wodą, nawet jeśli na opakowaniu jest napisane "już umyte"
daktyle zawsze warto wcześniej namoczyć w płynie, w którym będą miksowane