W sobotnie przedpołudnie zapraszam Was na kolejny przepis zainspirowany wegetariańską i bezglutenową kuchnią – tym razem jest to smaczne i bardzo odżywcze danie warzywne z komosą.
Szybka kolacja, dodatek do obiadu albo ciepły lunch w pracy. Ten przepis sprawdzi się w niejednej sytuacji. Jest bardzo prosty i szybko się robi – idealny na weekend, który lepiej spędzić poza kuchnią.
Modyfikuj skład wedle gustu i zawartości lodówki, dopraw ulubionymi ziołami i ciesz się smakiem!
składniki
sposób wykonania
Komosę przepłucz zimną wodą i ugotuj do miękkości.
Cebulę drobno pokrój i podsmaż na łyżce oliwy, dodaj obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, cukinię, posiekany czosnek (paprykę, selera, pora, szparagi – co tylko masz w lodówce).
Duś całość kilka minut aż warzywa zmiękną, dopraw chilli, pieprzem, ziołami i dodaj ugotowaną komosę.
Wymieszaj dokładnie i podawaj gorące.
Całość posyp posiekaną pietruszką, koperkiem lub podprażonymi pestkami dyni
1 porcje
1
- Amount per serving
- Kalorie290
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 12.9g17%
- Węglowodany 32.6g12%
- Błonnik 5.3g19%
- Białko 8.3g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Wskazówki
Komosę przepłucz zimną wodą i ugotuj do miękkości.
Cebulę drobno pokrój i podsmaż na łyżce oliwy, dodaj obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, cukinię, posiekany czosnek (paprykę, selera, pora, szparagi – co tylko masz w lodówce).
Duś całość kilka minut aż warzywa zmiękną, dopraw chilli, pieprzem, ziołami i dodaj ugotowaną komosę.
Wymieszaj dokładnie i podawaj gorące.
Całość posyp posiekaną pietruszką, koperkiem lub podprażonymi pestkami dyni