Proszę Państwa, przed Wami kolejna odsłona moich ulubionych roślinnych kotletów/burgerów. Tym razem jest to wariacja nt. popularnych i bardzo lubianych kotletów buraczanych, ale... na życzenie jednego z moich pacjentów "bez kaszy jaglanej".
Wersja lekkostrawna burako-burgerów z kaszą jaglaną tu>>
Wartość odżywcza jest na 1 kotleta, z podanego przepisu ulepisz ich 12 sztuk.
składniki
sposób wykonania
Buraki obierz i zetrzyj na tarce.
Dodaj fasolę, zmielone płatki owsiane oraz siemię lniane i posiekany czosnek.
Wlej oliwę i dopraw.
Rozdrobnij i wymieszaj dokładnie za pomocą widelca, tłuczka do ziemniaków lub malaksera.
Dodaj podprażone pestki słonecznika.
Formuj kotlety i kładź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 30 minut. W połowie przełóż kotlety na drugą stronę.
1 porcje
12
- Amount per serving
- Kalorie79.5
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 4.1g6%
- Węglowodany 6.1g3%
- Błonnik 2.1g8%
- Białko 3g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
The form you have selected does not exist.
Składniki
Wskazówki
Buraki obierz i zetrzyj na tarce.
Dodaj fasolę, zmielone płatki owsiane oraz siemię lniane i posiekany czosnek.
Wlej oliwę i dopraw.
Rozdrobnij i wymieszaj dokładnie za pomocą widelca, tłuczka do ziemniaków lub malaksera.
Dodaj podprażone pestki słonecznika.
Formuj kotlety i kładź na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 30 minut. W połowie przełóż kotlety na drugą stronę.