Makaron razowy ze szparagami, to turbo zdrowa propozycja na posiłek dla każdego - bez mięsa, za to z odrobiną parmezanu.
składniki
sposób wykonania
Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.
Dodaj do czosnku pokrojonego w pół-plastry bakłażana. Podsmaż z obu stron.
Na patelnię dorzuć szparagi - odłam zdrewniałe końcówki i pozostałą część pokrój drobno.
Smaż warzywa na patelni mieszając, aby się nie przypaliły.
Dopraw do smaku solą i pieprzem i dorzuć ugotowany al dente makaron.
Już na talerzu wymieszaj makaron z posiekaną natką pietruszki i startym serem.
1 porcje
1
- Amount per serving
- Kalorie454
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 15g20%
- Węglowodany 55g20%
- Błonnik 12g43%
- Białko 18g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Wskazówki
Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.
Dodaj do czosnku pokrojonego w pół-plastry bakłażana. Podsmaż z obu stron.
Na patelnię dorzuć szparagi - odłam zdrewniałe końcówki i pozostałą część pokrój drobno.
Smaż warzywa na patelni mieszając, aby się nie przypaliły.
Dopraw do smaku solą i pieprzem i dorzuć ugotowany al dente makaron.
Już na talerzu wymieszaj makaron z posiekaną natką pietruszki i startym serem.