
Makaron razowy ze szparagami, to turbo zdrowa propozycja na posiłek dla każdego - bez mięsa, za to z odrobiną parmezanu.
składniki
sposób wykonania
Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.
Dodaj do czosnku pokrojonego w pół-plastry bakłażana. Podsmaż z obu stron.
Na patelnię dorzuć szparagi - odłam zdrewniałe końcówki i pozostałą część pokrój drobno.
Smaż warzywa na patelni mieszając, aby się nie przypaliły.
Dopraw do smaku solą i pieprzem i dorzuć ugotowany al dente makaron.
Już na talerzu wymieszaj makaron z posiekaną natką pietruszki i startym serem.
Wielkość porcji 1
Porcje 1
- Ilość na porcję
- Kalorie 454
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 15g24%
- Węglowodany 55g19%
- Błonnik 12g48%
- Białko 18g36%
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Wskazówki
Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.
Dodaj do czosnku pokrojonego w pół-plastry bakłażana. Podsmaż z obu stron.
Na patelnię dorzuć szparagi - odłam zdrewniałe końcówki i pozostałą część pokrój drobno.
Smaż warzywa na patelni mieszając, aby się nie przypaliły.
Dopraw do smaku solą i pieprzem i dorzuć ugotowany al dente makaron.
Już na talerzu wymieszaj makaron z posiekaną natką pietruszki i startym serem.