makaron ze szparagami
Yields1 Serving

Makaron ze szparagami i warzywami znalezionymi w lodówce. Dodatkowo wpadł bakłażan, pomidory, do tego pestki dyni, czosnek, zioła... szybkie, proste, bezmięsne, aromatyczne.
Idealna propozycja na upalny dzień.

Jeśli użyjesz białego makaronu, a bakłażana i pomidory obierzesz ze skórki oraz zmiksujesz na mąkę pestki dyni - będzie to danie lekkostrawne.

Dopisuję do postu: 5 pomysłów na obiad w upał>>

składniki

 70 g makaronu pennemoże być w dowolnym innym kształcie
 6 szparagów
 ¼ bakłażana
 1 duży pomidor
 2 łyżki pestek dyni
 1 łyżka oliwy

sposób wykonania

1

Makaron ugotuj al dente.

2

Na patelni rozgrzej oliwę lub olej, dodaj posiekany drobno czosnek.

3

Smaż przez chwilę mieszają, aby się nie przypalił następnie dodaj pokrojone w kostkę bakłażana, szparagi oraz zioła i świeżo mielony pieprz.
Dorzuć też inne warzywa - paprykę, cukinię, selera naciowego, cebulę.

4

Do warzyw dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj i dodaj pokrojonego w ósemki pomidora.

5

Duś chwilę całość a następnie posyp wszystko pestkami dyni.

Nutrition Facts

Serving Size 1

Servings 1


Amount Per Serving
Calories 540
% Daily Value *
Total Fat 21g33%
Total Carbohydrate 62g21%
Dietary Fiber 9g36%
Protein 19g38%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

 70 g makaronu pennemoże być w dowolnym innym kształcie
 6 szparagów
 ¼ bakłażana
 1 duży pomidor
 2 łyżki pestek dyni
 1 łyżka oliwy

Directions

1

Makaron ugotuj al dente.

2

Na patelni rozgrzej oliwę lub olej, dodaj posiekany drobno czosnek.

3

Smaż przez chwilę mieszają, aby się nie przypalił następnie dodaj pokrojone w kostkę bakłażana, szparagi oraz zioła i świeżo mielony pieprz.
Dorzuć też inne warzywa - paprykę, cukinię, selera naciowego, cebulę.

4

Do warzyw dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj i dodaj pokrojonego w ósemki pomidora.

5

Duś chwilę całość a następnie posyp wszystko pestkami dyni.

makaron ze szparagami