makaron ze szparagami
Porcje1 Porcja

Makaron ze szparagami i warzywami znalezionymi w lodówce. Dodatkowo wpadł bakłażan, pomidory, do tego pestki dyni, czosnek, zioła... szybkie, proste, bezmięsne, aromatyczne.
Idealna propozycja na upalny dzień.

Dopisuję do postu: 5 pomysłów na obiad w upał>>

składniki

 70 g makaronu pennemoże być w dowolnym innym kształcie
 6 szparagów
 ¼ bakłażana
 1 duży pomidor
 2 łyżki pestek dyni
 1 łyżka oliwy

sposób wykonania

1

Makaron ugotuj al dente.

2

Na patelni rozgrzej oliwę lub olej, dodaj posiekany drobno czosnek.

3

Smaż przez chwilę mieszają, aby się nie przypalił następnie dodaj pokrojone w kostkę bakłażana, szparagi oraz zioła i świeżo mielony pieprz.
Dorzuć też inne warzywa - paprykę, cukinię, selera naciowego, cebulę.

4

Do warzyw dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj i dodaj pokrojonego w ósemki pomidora.

5

Duś chwilę całość a następnie posyp wszystko pestkami dyni.

Kategoria
Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1

Porcje 1


Ilość na porcję
Kalorie 540
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 21g33%
Węglowodany 62g21%
Błonnik 9g36%
Białko 19g38%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 70 g makaronu pennemoże być w dowolnym innym kształcie
 6 szparagów
 ¼ bakłażana
 1 duży pomidor
 2 łyżki pestek dyni
 1 łyżka oliwy

Wskazówki

1

Makaron ugotuj al dente.

2

Na patelni rozgrzej oliwę lub olej, dodaj posiekany drobno czosnek.

3

Smaż przez chwilę mieszają, aby się nie przypalił następnie dodaj pokrojone w kostkę bakłażana, szparagi oraz zioła i świeżo mielony pieprz.
Dorzuć też inne warzywa - paprykę, cukinię, selera naciowego, cebulę.

4

Do warzyw dodaj ugotowany makaron. Wymieszaj i dodaj pokrojonego w ósemki pomidora.

5

Duś chwilę całość a następnie posyp wszystko pestkami dyni.

makaron ze szparagami

Leave a Reply