składniki
sposób wykonania
Migdały upraż na suchej patelni, a po wystudzeniu zmiel w młynku do mielenia kawy.
Mąkę migdałową połącz z cukrem, przesianym kakao i przyprawami.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Białka ubij na sztywno i dodawaj powoli do suchych składników – mieszając całość, pod koniec dodaj roztopioną czekoladę.
Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą i zostaw na noc w lodówce.
Rozwałkuj ciasto na grubość mniej więcej 1 cm i wykrawaj dowolne kształty.
Przed pieczeniem można posmarować ciastka roztrzepanym białkiem.
Piecz w temperaturze 200 st. C przez 8 – 15 minut.
Ingredients
Directions
Migdały upraż na suchej patelni, a po wystudzeniu zmiel w młynku do mielenia kawy.
Mąkę migdałową połącz z cukrem, przesianym kakao i przyprawami.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
Białka ubij na sztywno i dodawaj powoli do suchych składników – mieszając całość, pod koniec dodaj roztopioną czekoladę.
Uformuj z ciasta kulę, zawiń w folię spożywczą i zostaw na noc w lodówce.
Rozwałkuj ciasto na grubość mniej więcej 1 cm i wykrawaj dowolne kształty.
Przed pieczeniem można posmarować ciastka roztrzepanym białkiem.
Piecz w temperaturze 200 st. C przez 8 – 15 minut.