Muffiny czekoladowe bez cukru, to efekt porządków wiosennych w kuchni. Dziś w menu muffiny bez tłuszczu i bez cukru, za to z przejrzałym awokado i dwoma zapomnianymi – mocno już brązowymi bananami.
składniki
sposób wykonania
Obierz awokado i banany – zmiksuj dokładnie blenderem lub rozgnieć widelcem na gładkie puree.
Żółtka oddziel od białek, białka ubij na sztywno.
Czekoladę rozpuść i lekko przestudź, następnie dodaj do puree awokadowo-banowego oraz żółtkami jaj.
Następnie stopniowo dosypuj przesianą mąkę z proszkiem i sodą, na koniec wmieszaj pianę z białek.
Przełóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami.
Piecz około 40 minut w 180 st C.
Ingredients
Directions
Obierz awokado i banany – zmiksuj dokładnie blenderem lub rozgnieć widelcem na gładkie puree.
Żółtka oddziel od białek, białka ubij na sztywno.
Czekoladę rozpuść i lekko przestudź, następnie dodaj do puree awokadowo-banowego oraz żółtkami jaj.
Następnie stopniowo dosypuj przesianą mąkę z proszkiem i sodą, na koniec wmieszaj pianę z białek.
Przełóż ciasto do foremek wyłożonych papilotkami.
Piecz około 40 minut w 180 st C.