Category
Yields1 Serving

Muffiny z rabarbarem.

Słodkie, zdrowe, sycące, szybkie i naprawdę smaczne! Doskonałe do popołudniowej kawy, na piknik czy dla dziecka do szkoły.

składniki

 1 cup mąki pszennej
 1 cup mąki pełnoziarnistej
 1 cup otrąb
 1 cup kefiru (maślanki lub jogurtu)
  cup oleju
 ½ cup grubo posiekanych orzechów włoskich
 1 cup rabarbaru pokrojonego na małe kawałki
 1 tsp proszku do pieczenia
 ½ cup cukru

sposób wykonania

1

W jednym naczyniu połącz składniki mokre: olej, jajko i kefir.

2

W drugim naczyniu wymieszaj przesianą mąkę, sodę, otręby oraz cukier i cukier waniliowy.

3

Wymieszaj zawartość obu naczyń, następnie dodaj pokrojony w kostkę rabarbar i orzechy.

4

Formę do muffin wyłóż papilotkami, nakładaj ciasto do 3/4 wysokości papilotki.

5

Piecz około 25 – 30 minut w temperaturze 190 st. C (do suchego patyczka).

6

Ostudź muffiny na kratce.

Ingredients

 1 cup mąki pszennej
 1 cup mąki pełnoziarnistej
 1 cup otrąb
 1 cup kefiru (maślanki lub jogurtu)
  cup oleju
 ½ cup grubo posiekanych orzechów włoskich
 1 cup rabarbaru pokrojonego na małe kawałki
 1 tsp proszku do pieczenia
 ½ cup cukru

Directions

1

W jednym naczyniu połącz składniki mokre: olej, jajko i kefir.

2

W drugim naczyniu wymieszaj przesianą mąkę, sodę, otręby oraz cukier i cukier waniliowy.

3

Wymieszaj zawartość obu naczyń, następnie dodaj pokrojony w kostkę rabarbar i orzechy.

4

Formę do muffin wyłóż papilotkami, nakładaj ciasto do 3/4 wysokości papilotki.

5

Piecz około 25 – 30 minut w temperaturze 190 st. C (do suchego patyczka).

6

Ostudź muffiny na kratce.

muffiny z rabarbarem