Klasyka gatunku zawsze w cenie – płatki owsiane, ulubione sezonowe owoce oraz orzechy lub masło orzechowe plus obowiązkowo łyżka siemienia (dla zdrowotności)!
W wersji lekkostrawnej namocz płatki z siemieniem przez noc a rano zagotuj dodając jabłko i płatki migdałowe.
składniki
sposób wykonania
Płatki owsiane zagotuj w wodzie lub mleku.
W połowie gotowania dorzuć pokrojone w kostkę jabłko.
Ugotowane płatki wymieszaj z masłem orzechowym lub posiekanymi orzechami oraz siemieniem.
Przełóż do miseczki i dopraw cynamonem lub imbirem.
0 porcje
- Amount per serving
- Kalorie464
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 24.2g32%
- Węglowodany 44.8g17%
- Błonnik 8.8g32%
- Białko 12.1g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Wskazówki
Płatki owsiane zagotuj w wodzie lub mleku.
W połowie gotowania dorzuć pokrojone w kostkę jabłko.
Ugotowane płatki wymieszaj z masłem orzechowym lub posiekanymi orzechami oraz siemieniem.
Przełóż do miseczki i dopraw cynamonem lub imbirem.