Kategoria, , TrudnośćŁatwy
Porcje1 Porcja
Czas przygotowania5 minutCzas gotowania10 minutCzas całkowity15 minut

Klasyka gatunku zawsze w cenie – płatki owsiane, ulubione sezonowe owoce oraz orzechy lub masło orzechowe plus obowiązkowo łyżka siemienia (dla zdrowotności)!

W wersji lekkostrawnej namocz płatki z siemieniem przez noc a rano zagotuj dodając jabłko i płatki migdałowe.

składniki

 50 g płatków owsianychbłyskawiczne w wersji lekkostrawnej
 1 szklanka wody lub dowolnego mleka
 1 jabłko
 2 łyżki stołowe orzechów włoskichpłatki migdałowe w wersji lekkostrawnej
 1 łyżeczka siemienia lnianego

sposób wykonania

1

Płatki owsiane zagotuj w wodzie lub mleku.

2

W połowie gotowania dorzuć pokrojone w kostkę jabłko.

3

Ugotowane płatki wymieszaj z masłem orzechowym lub posiekanymi orzechami oraz siemieniem.

4

Przełóż do miseczki i dopraw cynamonem lub imbirem.

Wartość odżywcza

0 porcje

Serving size


Amount per serving
Kalorie464
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 24.2g32%
Węglowodany 44.8g17%
Błonnik 8.8g32%
Białko 12.1g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 50 g płatków owsianychbłyskawiczne w wersji lekkostrawnej
 1 szklanka wody lub dowolnego mleka
 1 jabłko
 2 łyżki stołowe orzechów włoskichpłatki migdałowe w wersji lekkostrawnej
 1 łyżeczka siemienia lnianego

Wskazówki

1

Płatki owsiane zagotuj w wodzie lub mleku.

2

W połowie gotowania dorzuć pokrojone w kostkę jabłko.

3

Ugotowane płatki wymieszaj z masłem orzechowym lub posiekanymi orzechami oraz siemieniem.

4

Przełóż do miseczki i dopraw cynamonem lub imbirem.

Notes

owsianka z owocami i orzechami