
Klasyka gatunku zawsze w cenie – płatki owsiane, ulubione sezonowe owoce oraz orzechy lub masło orzechowe plus obowiązkowo łyżka siemienia (dla zdrowotności)!
W wersji lekkostrawnej namocz płatki z siemieniem przez noc a rano zagotuj dodając jabłko i płatki migdałowe.
składniki
sposób wykonania
Płatki owsiane zagotuj w wodzie lub mleku.
W połowie gotowania dorzuć pokrojone w kostkę jabłko.
Ugotowane płatki wymieszaj z masłem orzechowym lub posiekanymi orzechami oraz siemieniem.
Przełóż do miseczki i dopraw cynamonem lub imbirem.
- Ilość na porcję
- Kalorie 464
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 24.2g38%
- Węglowodany 44.8g15%
- Błonnik 8.8g36%
- Białko 12.1g25%
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Wskazówki
Płatki owsiane zagotuj w wodzie lub mleku.
W połowie gotowania dorzuć pokrojone w kostkę jabłko.
Ugotowane płatki wymieszaj z masłem orzechowym lub posiekanymi orzechami oraz siemieniem.
Przełóż do miseczki i dopraw cynamonem lub imbirem.