Dla prawdziwych owsiankożerców! Z dużą ilością ulubionych warzyw i chilli.
Żadnych słodkości!
Płatki owsiane z warzywami w wersji na ostro są naprawdę super. To wytrawna wersja popularnej owsianki! Spróbuj dziś inaczej rozpocząć dzień.
Nie dodawaj płatków chilli w wersji lekkostrawnej
składniki
sposób wykonania
Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju rzepakowego lub oliwy, dorzucić pokrojone drobno warzywa (zaczynając od najtwardszych), po chwili dodaj przyprawy.
Smaż mniej więcej 2 minuty mieszając od czasu do czasu, a następnie dorzucić płatki owsiane.
W wersji lekkostrawnej dodaj płatki namoczone w wodzie przez noc.
Całość podlej wodą (około 3/4 szklanki). Przykryj patelnię, zmniejsz gaz i gotuj ok. 7 minut. W razie konieczności dodaj więcej wody.
Gotowy posiłek posyp sezamem lub posiekanymi orzechami oraz natką pietruszki lub kiełkami.
Składniki
Wskazówki
Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju rzepakowego lub oliwy, dorzucić pokrojone drobno warzywa (zaczynając od najtwardszych), po chwili dodaj przyprawy.
Smaż mniej więcej 2 minuty mieszając od czasu do czasu, a następnie dorzucić płatki owsiane.
W wersji lekkostrawnej dodaj płatki namoczone w wodzie przez noc.
Całość podlej wodą (około 3/4 szklanki). Przykryj patelnię, zmniejsz gaz i gotuj ok. 7 minut. W razie konieczności dodaj więcej wody.
Gotowy posiłek posyp sezamem lub posiekanymi orzechami oraz natką pietruszki lub kiełkami.