
Dla prawdziwych owsiankożerców! Z dużą ilością ulubionych warzyw i chilli.
Żadnych słodkości!
składniki
sposób wykonania
Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju rzepakowego lub oliwy, dorzucić pokrojone drobno warzywa (zaczynając od najtwardszych), po chwili dodaj przyprawy.
Smaż mniej więcej 2 minuty mieszając od czasu do czasu, a następnie dorzucić płatki owsiane.
Całość podlej wodą (około 3/4 szklanki). Przykryj patelnię, zmniejsz gaz i gotuj ok. 7 minut. W razie konieczności dodaj więcej wody.
Gotowy posiłek posyp sezamem lub posiekanymi orzechami oraz natką pietruszki lub kiełkami.
Składniki
Wskazówki
Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju rzepakowego lub oliwy, dorzucić pokrojone drobno warzywa (zaczynając od najtwardszych), po chwili dodaj przyprawy.
Smaż mniej więcej 2 minuty mieszając od czasu do czasu, a następnie dorzucić płatki owsiane.
Całość podlej wodą (około 3/4 szklanki). Przykryj patelnię, zmniejsz gaz i gotuj ok. 7 minut. W razie konieczności dodaj więcej wody.
Gotowy posiłek posyp sezamem lub posiekanymi orzechami oraz natką pietruszki lub kiełkami.