Category, , DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Prep Time1 hrCook Time20 minsTotal Time1 hr 20 mins

Smaczna, prosta w produkcji, idealna na imprezkę – jako dodatek do krakersów, warzyw pokrojonych w słupki, chleba! Pasta z sera ricotta i serka koziego z natką pietruszki i czosnkiem (dużo czosnku!).

składniki

 150 g ricotty
 100 g pleśniowego sera koziegomożesz użyć świeżego
 ½ pęczka natki pietruszki
 2 ząbki czosnkudaj więcej, jeśli lubisz 🙂
 sól, pieprz, skórka otarta z połówki cytryny

sposób wykonania

1

Serek kozi pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj, czosnek przepuść przez praskę.

2

Wszystkie składniki pasty wymieszaj w żaroodpornym naczyniu i dopraw odrobiną soli, świeżo zmielonym pieprzem oraz skórką cytrynową.

3

Włóż całość do lodówki na minimum godzinę, aby składniki się przegryzły.

4

Następnie wierzch udekoruj pomidorkami koktajlowymi i zapiecz pastę (bez przykrycia) przez 20 – 25 minut w temp. 200 st. C.

5

Przed podaniem wystudź.

Ingredients

 150 g ricotty
 100 g pleśniowego sera koziegomożesz użyć świeżego
 ½ pęczka natki pietruszki
 2 ząbki czosnkudaj więcej, jeśli lubisz 🙂
 sól, pieprz, skórka otarta z połówki cytryny

Directions

1

Serek kozi pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj, czosnek przepuść przez praskę.

2

Wszystkie składniki pasty wymieszaj w żaroodpornym naczyniu i dopraw odrobiną soli, świeżo zmielonym pieprzem oraz skórką cytrynową.

3

Włóż całość do lodówki na minimum godzinę, aby składniki się przegryzły.

4

Następnie wierzch udekoruj pomidorkami koktajlowymi i zapiecz pastę (bez przykrycia) przez 20 – 25 minut w temp. 200 st. C.

5

Przed podaniem wystudź.

pasta kanapkowa z serem kozim