Smaczna, prosta w produkcji, idealna na imprezkę – jako dodatek do krakersów, warzyw pokrojonych w słupki, chleba! Pasta z sera ricotta i serka koziego z natką pietruszki i czosnkiem (dużo czosnku!).
składniki
sposób wykonania
Serek kozi pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj, czosnek przepuść przez praskę.
Wszystkie składniki pasty wymieszaj w żaroodpornym naczyniu i dopraw odrobiną soli, świeżo zmielonym pieprzem oraz skórką cytrynową.
Włóż całość do lodówki na minimum godzinę, aby składniki się przegryzły.
Następnie wierzch udekoruj pomidorkami koktajlowymi i zapiecz pastę (bez przykrycia) przez 20 – 25 minut w temp. 200 st. C.
Przed podaniem wystudź.
Ingredients
Directions
Serek kozi pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj, czosnek przepuść przez praskę.
Wszystkie składniki pasty wymieszaj w żaroodpornym naczyniu i dopraw odrobiną soli, świeżo zmielonym pieprzem oraz skórką cytrynową.
Włóż całość do lodówki na minimum godzinę, aby składniki się przegryzły.
Następnie wierzch udekoruj pomidorkami koktajlowymi i zapiecz pastę (bez przykrycia) przez 20 – 25 minut w temp. 200 st. C.
Przed podaniem wystudź.