DifficultyBeginner
Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time5 minsTotal Time10 mins

Niedziela niehandlowa wciąż potrafi mnie zaskoczyć 😉 Tym razem zaskoczyła mnie o poranku... pustą lodówką. Na szczęście znalazłam kostkę tofu i słoik suszonych pomidorów, do tego podkradłam upieczoną wcześniej (z przeznaczeniem na zupę) paprykę i dorzuciłam łychę domowego keczupu. Tak oto powstała pasta kanapkowa.

W międzyczasie rozmroziłam chleb i zaparzyłam kawę.

Całkiem smaczne to śniadanie z niczego.

zobacz moje pozostałe pomysły na pasty kanapkowe>>

 

Założyłam, że całość to 4 porcje - kaloryczność jest więc na 1/4 pasty 🙂

składniki

 120 g miękkiego tofu
 5 suszonych pomidorów
 ½ upieczonej papryki
 1 łyżka keczupuu mnie domowy, ostry
 słodka papryka, pieprz, odrobona soli

sposób wykonania

1

Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.

2

Dopraw wg własnego gustu.

sprawdź moje pozostałe pomysły na pasty kanapkowe>>

Nutrition Facts

Serving Size 1

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 72
% Daily Value *
Total Fat 4.2g7%
Total Carbohydrate 4.6g2%
Dietary Fiber 1.6g7%
Protein 3.7g8%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

 120 g miękkiego tofu
 5 suszonych pomidorów
 ½ upieczonej papryki
 1 łyżka keczupuu mnie domowy, ostry
 słodka papryka, pieprz, odrobona soli

Directions

1

Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.

2

Dopraw wg własnego gustu.

pasta kanapkowa z tofu i suszonych pomidorów