Niedziela niehandlowa wciąż potrafi mnie zaskoczyć 😉 Tym razem zaskoczyła mnie o poranku... pustą lodówką. Na szczęście znalazłam kostkę tofu i słoik suszonych pomidorów, do tego podkradłam upieczoną wcześniej (z przeznaczeniem na zupę) paprykę i dorzuciłam łychę domowego keczupu. Tak oto powstała pasta kanapkowa.
W międzyczasie rozmroziłam chleb i zaparzyłam kawę.
Całkiem smaczne to śniadanie z niczego.
zobacz moje pozostałe pomysły na pasty kanapkowe>>
Założyłam, że całość to 4 porcje - kaloryczność jest więc na 1/4 pasty 🙂
składniki
sposób wykonania
Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.
Dopraw wg własnego gustu.
sprawdź moje pozostałe pomysły na pasty kanapkowe>>
Serving Size 1
Servings 4
- Amount Per Serving
- Calories 72
- % Daily Value *
- Total Fat 4.2g7%
- Total Carbohydrate 4.6g2%
- Dietary Fiber 1.6g7%
- Protein 3.7g8%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
Directions
Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.
Dopraw wg własnego gustu.