Niedziela niehandlowa wciąż potrafi mnie zaskoczyć 😉 Tym razem zaskoczyła mnie o poranku... pustą lodówką. Na szczęście znalazłam kostkę tofu i słoik suszonych pomidorów, do tego podkradłam upieczoną wcześniej (z przeznaczeniem na zupę) paprykę i dorzuciłam łychę domowego keczupu. Tak oto powstała pasta kanapkowa.
W międzyczasie rozmroziłam chleb i zaparzyłam kawę.
Całkiem smaczne to śniadanie z niczego.
zobacz moje pozostałe pomysły na pasty kanapkowe>>
Założyłam, że całość to 4 porcje - kaloryczność jest więc na 1/4 pasty 🙂
składniki
sposób wykonania
Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.
Dopraw wg własnego gustu.
sprawdź moje pozostałe pomysły na pasty kanapkowe>>
Wielkość porcji 1
Porcje 4
- Ilość na porcję
- Kalorie 72
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 4.2g7%
- Węglowodany 4.6g2%
- Błonnik 1.6g7%
- Białko 3.7g8%
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.