TrudnośćŁatwy
Porcje4 Porcje
Czas przygotowania5 minutCzas gotowania5 minutCzas całkowity10 minut

Niedziela niehandlowa wciąż potrafi mnie zaskoczyć 😉 Tym razem zaskoczyła mnie o poranku... pustą lodówką. Na szczęście znalazłam kostkę tofu i słoik suszonych pomidorów, do tego podkradłam upieczoną wcześniej (z przeznaczeniem na zupę) paprykę i dorzuciłam łychę domowego keczupu. Tak oto powstała pasta kanapkowa.

W międzyczasie rozmroziłam chleb i zaparzyłam kawę.

Całkiem smaczne to śniadanie z niczego.

zobacz moje pozostałe pomysły na pasty kanapkowe>>

 

Założyłam, że całość to 4 porcje - kaloryczność jest więc na 1/4 pasty 🙂

składniki

 120 g miękkiego tofu
 5 suszonych pomidorów
 ½ upieczonej papryki
 1 łyżka keczupuu mnie domowy, ostry
 słodka papryka, pieprz, odrobona soli

sposób wykonania

1

Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.

2

Dopraw wg własnego gustu.

sprawdź moje pozostałe pomysły na pasty kanapkowe>>

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1

Porcje 4


Ilość na porcję
Kalorie 72
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 4.2g7%
Węglowodany 4.6g2%
Błonnik 1.6g7%
Białko 3.7g8%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 120 g miękkiego tofu
 5 suszonych pomidorów
 ½ upieczonej papryki
 1 łyżka keczupuu mnie domowy, ostry
 słodka papryka, pieprz, odrobona soli

Wskazówki

1

Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.

2

Dopraw wg własnego gustu.

pasta kanapkowa z tofu i suszonych pomidorów