Pasta kanapkowa z suszonych pomidorów i pestek słonecznika jest hitem! Niemal na każdej imprezie, na której tylko się pojawia znika jako pierwsza!
Wyrazista, smaczna, prosta, szybka, z dość tanich i łatwo dostępnych składników. Doskonale pasuje do krakersów, świeżych warzyw czy pieczywa.
składniki
sposób wykonania
Pestki słonecznika i ew. pomidory (jeśli nie są w zalewie olejowej) namocz na minimum godzinę (można noc) w wodzie, a następnie odsącz.
Cebulę posiekaj drobno i podsmaż na oleju/oliwie.
Wszystkie składniki wrzuć do kielicha blendera i zmiksuj na gładką masę. Jeśli to konieczne rozcieńcz masę odrobiną wody.
Dopraw do smaku pieprzem.
Ingredients
Directions
Pestki słonecznika i ew. pomidory (jeśli nie są w zalewie olejowej) namocz na minimum godzinę (można noc) w wodzie, a następnie odsącz.
Cebulę posiekaj drobno i podsmaż na oleju/oliwie.
Wszystkie składniki wrzuć do kielicha blendera i zmiksuj na gładką masę. Jeśli to konieczne rozcieńcz masę odrobiną wody.
Dopraw do smaku pieprzem.