Obiad na szybko i na zimno. Sałatka z ziemniakami się poleca 🙂
Idealny do szybkiego przygotowania (pod warunkiem, ze masz w lodówce upieczone lub ugotowane wcześniej ziemniaki), świetnie się przenosi w pudełku. To sycący i nieskomplikowany pomysł na naprawdę fajny i smaczny lunch do pracy.
No i najważniejsze - fantastycznie się modyfikuje, bo praktycznie wszystko tu do siebie pasuje 😉
Nie masz szpinaku daj jarmuż albo rukolę.
Zamiast papryki pomidorki koktajlowe.
Zamiast marchewki rzepę, cykorię lub rzodkiewki.
Zamiast awokado garść orzechów.
Ziemniaki zastąp kaszą lub ciecierzycą.
Proste i smaczne 🙂
a tu inne pomysły na sałatki>>>
składniki
sposób przygotowania
ziemniaki upiecz lub ugotuj - w łupinach, ostudź a następnie obierz ze skórki i pokrój w kostkę
awokado obierz i pokrój w kostkę
szpinak lub jarmuż podduś na patelni (można z dodatkiem czosnku lub suszonych pomidorów)
paprykę pokrój
marchewkę pokrój we wstążki lub talarki
składniki na sos wymieszaj dokładnie
polej warzywa sosem i posyp czarnuszką
wartość odżywcza dla sałatki bez sosu - dokładny przepis na sos wraz z wartością odżywczą tu>>
- Amount Per Serving
- Calories 393
- % Daily Value *
- Total Fat 22g34%
- Total Carbohydrate 35g12%
- Dietary Fiber 11g44%
- Protein 8.3g17%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
Directions
ziemniaki upiecz lub ugotuj - w łupinach, ostudź a następnie obierz ze skórki i pokrój w kostkę
awokado obierz i pokrój w kostkę
szpinak lub jarmuż podduś na patelni (można z dodatkiem czosnku lub suszonych pomidorów)
paprykę pokrój
marchewkę pokrój we wstążki lub talarki
składniki na sos wymieszaj dokładnie
polej warzywa sosem i posyp czarnuszką