Sałatka z kaszy pęczak, to pomysł na coś do pracy zamiast kanapek, na zbliżającą się imprezę sylwestrową. Na smaczną i wcale nieskomplikowaną kolację.
Proszę bardzo! Dziś coś bez kapusty, maku i przypraw korzennych 😉
Prosta, smaczna, tania, sycąca, zdrowa, szybka i naprawdę bardzo wartościowa sałatka w sam raz na każdą wymyśloną przez Ciebie okazję!
Sałatka z kaszy pęczak robi się sama z pozostałej po wczorajszym obiedzie resztki kaszy.
składniki
sposób wykonania
Kaszę opłucz i ugotuj do miękkości.
Awokado obierz i wyjmij pestkę, pokrój na mniejsze kawałki.
Ogórka umyj dokładnie (jeśli to konieczne - obierz) i także pokrój.
Koperek posiekaj.
Zrób sos z oliwy wymieszanej z octem balsamicznym i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki połącz z sosem.
i tyle - mówiłam, że sałatka jest prosta, smacznego 🙂
Sprawdź tutaj jak ugotować kaszę pęczak i dlaczego warto się z nią zaprzyjaźnić.
Serving Size 200 g
- Amount Per Serving
- Calories 380
- % Daily Value *
- Total Fat 17g27%
- Total Carbohydrate 47g16%
- Dietary Fiber 7g29%
- Protein 7.5g15%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
Directions
Kaszę opłucz i ugotuj do miękkości.
Awokado obierz i wyjmij pestkę, pokrój na mniejsze kawałki.
Ogórka umyj dokładnie (jeśli to konieczne - obierz) i także pokrój.
Koperek posiekaj.
Zrób sos z oliwy wymieszanej z octem balsamicznym i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki sałatki połącz z sosem.
i tyle - mówiłam, że sałatka jest prosta, smacznego 🙂