Yields1 Serving

Ten napój, to najlepsze źródło antyoksydantów. Samo w sobie przepyszne, a dobre na wszystko - na chandrę, jesienną słotę i majowe chłody, ból gardła i przeziębienie!

Z łyżeczką masła migdałowego fantastyczne szybkie i rozgrzewające śniadanie.

Przedstawiam przepis na złote mleko. Odpowiedź na całe zło tego świata 😉

 1 szklanka mleka krowiego, migdałowegolub innego, które lubisz/tolerujesz
 1 tsp cynamonu
 1 tsp imbiru
 1 masła migdałowego lub innego orzechowego
 2 pinches łyżeczki czarnego pieprzu
 1 tsp sproszkowanej kurkumy
 opcjonalnie łyżeczka miodu
1

Zmieszaj wszystkie składniki w garnuszku i postaw na średnim ogniu. Mieszaj tak długo, aby konsystencja napoju była jednolita.

2

Następnie doprowadź mieszankę do lekkiego wrzenia.

Ingredients

 1 szklanka mleka krowiego, migdałowegolub innego, które lubisz/tolerujesz
 1 tsp cynamonu
 1 tsp imbiru
 1 masła migdałowego lub innego orzechowego
 2 pinches łyżeczki czarnego pieprzu
 1 tsp sproszkowanej kurkumy
 opcjonalnie łyżeczka miodu

Directions

1

Zmieszaj wszystkie składniki w garnuszku i postaw na średnim ogniu. Mieszaj tak długo, aby konsystencja napoju była jednolita.

2

Następnie doprowadź mieszankę do lekkiego wrzenia.

złote mleko – przepis