Ten napój, to najlepsze źródło antyoksydantów. Samo w sobie przepyszne, a dobre na wszystko - na chandrę, jesienną słotę i majowe chłody, ból gardła i przeziębienie!
Z łyżeczką masła migdałowego fantastyczne szybkie i rozgrzewające śniadanie.
Przedstawiam przepis na złote mleko. Odpowiedź na całe zło tego świata 😉
1 szklanka mleka krowiego, migdałowegolub innego, które lubisz/tolerujesz
1 tsp cynamonu
1 tsp imbiru
1 masła migdałowego lub innego orzechowego
2 pinches łyżeczki czarnego pieprzu
1 tsp sproszkowanej kurkumy
opcjonalnie łyżeczka miodu
1
Zmieszaj wszystkie składniki w garnuszku i postaw na średnim ogniu. Mieszaj tak długo, aby konsystencja napoju była jednolita.
2
Następnie doprowadź mieszankę do lekkiego wrzenia.
Categorybez jaj, KOKTAJLE, lekkostrawne, WEGETARIAŃSKIE
Ingredients
1 szklanka mleka krowiego, migdałowegolub innego, które lubisz/tolerujesz
1 tsp cynamonu
1 tsp imbiru
1 masła migdałowego lub innego orzechowego
2 pinches łyżeczki czarnego pieprzu
1 tsp sproszkowanej kurkumy
opcjonalnie łyżeczka miodu
Directions
1
Zmieszaj wszystkie składniki w garnuszku i postaw na średnim ogniu. Mieszaj tak długo, aby konsystencja napoju była jednolita.
2
Następnie doprowadź mieszankę do lekkiego wrzenia.