Porcje1 Porcja

Ten napój, to najlepsze źródło antyoksydantów.

 

 1 szczypta mleka migdałowegolub innego, które lubisz/tolerujesz
 1 łyżeczka cynamonu
 1 łyżka miodu
 1 łyżeczka imbiru
 1 masła orzechowego
 2 szczypty łyżeczki czarnego pieprzu
 1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy
1

Zmieszaj wszystkie składniki w garnuszku i postaw na średnim ogniu. Mieszaj tak długo, aby konsystencja napoju była jednolita.

2

Następnie doprowadź mieszankę do lekkiego wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do momentu połączenia się smaków (ok. 15 min).

3

„Złote mleko” możesz przechowywać w lodówce do 4 dni.

Składniki

 1 szczypta mleka migdałowegolub innego, które lubisz/tolerujesz
 1 łyżeczka cynamonu
 1 łyżka miodu
 1 łyżeczka imbiru
 1 masła orzechowego
 2 szczypty łyżeczki czarnego pieprzu
 1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy

Wskazówki

1

Zmieszaj wszystkie składniki w garnuszku i postaw na średnim ogniu. Mieszaj tak długo, aby konsystencja napoju była jednolita.

2

Następnie doprowadź mieszankę do lekkiego wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do momentu połączenia się smaków (ok. 15 min).

3

„Złote mleko” możesz przechowywać w lodówce do 4 dni.

złote mleko – przepis