Porcje1 Porcja

Ten napój, to najlepsze źródło antyoksydantów. Samo w sobie przepyszne, a dobre na wszystko - na chandrę, jesienną słotę i majowe chłody, ból gardła i przeziębienie!

Z łyżeczką masła migdałowego fantastyczne szybkie i rozgrzewające śniadanie.

Przedstawiam przepis na złote mleko. Odpowiedź na całe zło tego świata 😉

 1 szklanka mleka krowiego, migdałowegolub innego, które lubisz/tolerujesz
 1 łyżeczka cynamonu
 1 łyżeczka imbiru
 1 masła migdałowego lub innego orzechowego
 2 szczypty łyżeczki czarnego pieprzu
 1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy
 opcjonalnie łyżeczka miodu
1

Zmieszaj wszystkie składniki w garnuszku i postaw na średnim ogniu. Mieszaj tak długo, aby konsystencja napoju była jednolita.

2

Następnie doprowadź mieszankę do lekkiego wrzenia.

Składniki

 1 szklanka mleka krowiego, migdałowegolub innego, które lubisz/tolerujesz
 1 łyżeczka cynamonu
 1 łyżeczka imbiru
 1 masła migdałowego lub innego orzechowego
 2 szczypty łyżeczki czarnego pieprzu
 1 łyżeczka sproszkowanej kurkumy
 opcjonalnie łyżeczka miodu

Wskazówki

1

Zmieszaj wszystkie składniki w garnuszku i postaw na średnim ogniu. Mieszaj tak długo, aby konsystencja napoju była jednolita.

2

Następnie doprowadź mieszankę do lekkiego wrzenia.

złote mleko – przepis