Zupa krem z pomidorów, to to co Tygryski lubią najbardziej 🙂
Mam nadzieję, że świąteczne zapasy już zjedzone, bo mam dla Was super smaczną i lekką propozycję na przekąskę w pracy. Pierwszy wpis w nowym roku, to kolejny z cyklu pomysł na gorący kubek. Szybka, pożywna, gorąca, aromatyczna… klasyka gatunku, czyli pomidorówka. Idealna na II śniadanie w pracy.
tu przepis na domowy bulion>>
składniki
sposób wykonania
Cebulę posiekaj i podsmaż w garnku na oliwie, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż chwilę, a następnie wlej pomidory z puszki oraz pokrojone w paseczki suszone pomidory.
Smaż aż sos lekko zgęstnieje. Następnie wlej do garnka bulion.
Doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku np. domową kostką rosołową i gotuj ok. 15 minut. Pod koniec zmiksuj całość na gładki krem.
Podawaj z grzankami, kaszą, ekspandowanymi ziarnami zbóż, podprażonymi pestkami dyni oraz obowiązkowo z „czymś zielonym” – z koperkiem, natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Ingredients
Directions
Cebulę posiekaj i podsmaż w garnku na oliwie, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż chwilę, a następnie wlej pomidory z puszki oraz pokrojone w paseczki suszone pomidory.
Smaż aż sos lekko zgęstnieje. Następnie wlej do garnka bulion.
Doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku np. domową kostką rosołową i gotuj ok. 15 minut. Pod koniec zmiksuj całość na gładki krem.
Podawaj z grzankami, kaszą, ekspandowanymi ziarnami zbóż, podprażonymi pestkami dyni oraz obowiązkowo z „czymś zielonym” – z koperkiem, natką pietruszki lub szczypiorkiem.