KOMOSA RYŻOWA Z WARZYWAMI

W sobotnie przedpołudnie zapraszam Was na kolejny przepis zainspirowany paczką od BadaPak – tym razem jest to smaczne i bardzo odżywcze danie warzywne z komosą.

Szybka kolacja, dodatek do obiadu albo ciepły lunch w pracy. Ten przepis sprawdzi się w niejednej sytuacji. Jest bardzo prosty i szybko się robi – idealny na weekend, który lepiej spędzić poza kuchnią 🙂

Modyfikuj skład wedle gustu i zawartości lodówki, dopraw ulubionymi ziołami i ciesz się smakiem!

 

komosa2

komosa ryżowa z warzywami

  • pół cebuli
  • marchewka
  • pół cukinii
  • ząbek czosnku
  • łyżka oliwy
  • 5 łyżek komosy ryżowej

Komosę przepłucz zimną wodą i ugotuj do miękkości.
Cebulę drobno pokrój i podsmaż na łyżce oliwy, dodaj obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, cukinię, posiekany czosnek (paprykę, selera, pora, szparagi – co tylko masz w lodówce). Duś całość kilka minut aż warzywa zmiękną, dopraw chilli, pieprzem, ziołami i dodaj ugotowaną komosę. Wymieszaj dokładnie i podawaj gorące.

Całość posyp posiekaną pietruszką, koperkiem lub podprażonymi pestkami dyni 🙂

komosa1

o tym dlaczego warto włączyć komosę ryżową do diety przeczytasz tu>>

Justyna M. JAKUBIK

Justyna M. JAKUBIK

dietetyk kliniczny i wykładowca akademicki

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

%d bloggers like this: