Naleśniki z mąki z ciecierzycy – bez glutenu, bez jaj i bez nabiału. 100% smaku i zdrowia 🙂 Dwuskładnikowe (nie licząc wody i soli), doskonałe, proste i bardzo smaczne wegańskie cieciorkowe naleśniki!
Dziś krótki wpis, ale rzeczowy – smaczny i prosty!
Naleśniki z mąki z ciecierzycy – po prostu spróbujcie!
przepis na cztery duże naleśniki
- szklanka mąki z ciecierzycy
- 2 łyżki oleju
- szklanka wody
- odrobina soli
Mąkę przesiej do miski, dodaj sól i zmiksuj dokładnie z wodą, pod koniec dodaj olej. Odstaw pod przykryciem na minimum godzinę (ciasto spokojnie można zrobić rano przed wyjściem do pracy).
Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Wypełnij świeżymi warzywami, chudym mięsem lub innymi ulubionymi dodatkami.
1 duży naleśnik, to 180 kcal
a więcej o samej ciecierzycy przeczytasz tu>>
[…] PRZEPISY ciecierzyca z fetą – sałatka kotlety z ciecierzycy pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów hummus buraczkowy naleśniki z mąki z ciecierzycy […]
[…] Tu znajdziesz przepis na naleśniki ryżowe, a tu z ciecierzycy. […]
[…] naleśnikowych posiłkach, to zapraszam także po przepis na naleśniki z mąki gryczanej oraz z mąki z ciecierzycy. Bez pszenicy też można zrobić fajne […]
[…] naleśniki z ciecierzycy>> […]
[…] Zacznij od 1 – 2 wege dni w tygodniu. Zamiast tradycyjnego schabowego zjedz na obiad kotlety lub naleśniki z ciecierzycy, sycące curry z kalafiora lub gulasz z czarną fasolą zamiast klasycznej fasolki po bretońsku. […]
[…] Na moim blogu znajdziesz kilka przepisów na naleśniki: zielone naleśniki orkiszowe, naleśniki ryżowe, a tu z ciecierzycy. […]