Naleśniki z mąki z ciecierzycy – bez glutenu, bez jaj i bez nabiału. 100% smaku i zdrowia 🙂 Dwuskładnikowe (nie licząc wody i soli), doskonałe, proste i bardzo smaczne wegańskie cieciorkowe naleśniki!

Dziś krótki wpis, ale rzeczowy – smaczny i prosty!

Naleśniki z mąki z ciecierzycy – po prostu spróbujcie!


przepis na cztery duże naleśniki

  • szklanka mąki z ciecierzycy
  • 2 łyżki oleju
  • szklanka wody
  • odrobina soli

Mąkę przesiej do miski, dodaj sól i zmiksuj dokładnie z wodą, pod koniec dodaj olej. Odstaw pod przykryciem na minimum godzinę (ciasto spokojnie można zrobić rano przed wyjściem do pracy).

Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Wypełnij świeżymi warzywami, chudym mięsem lub innymi ulubionymi dodatkami.
Naleśniki z mąki z ciecierzycy

1 duży naleśnik, to 180 kcal

 

a więcej o samej ciecierzycy przeczytasz tu>>

  1. […] PRZEPISY ciecierzyca z fetą – sałatka kotlety z ciecierzycy pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów hummus buraczkowy naleśniki z mąki z ciecierzycy […]

  2. […] Zacznij od 1 – 2 wege dni w tygodniu. Zamiast tradycyjnego schabowego zjedz na obiad kotlety lub naleśniki z ciecierzycy, sycące curry z kalafiora lub gulasz z czarną fasolą zamiast klasycznej fasolki po bretońsku. […]

Leave a Reply