Naleśniki z mąki z ciecierzycy – bez glutenu, bez jaj i bez nabiału. 100% smaku i zdrowia 🙂 Dwuskładnikowe (nie licząc wody i soli), doskonałe, proste i bardzo smaczne wegańskie cieciorkowe naleśniki!
Dziś krótki wpis, ale rzeczowy – smaczny i prosty!
Naleśniki z mąki z ciecierzycy – po prostu spróbujcie!
przepis na cztery duże naleśniki
- szklanka mąki z ciecierzycy
- 2 łyżki oleju
- szklanka wody
- odrobina soli
Mąkę przesiej do miski, dodaj sól i zmiksuj dokładnie z wodą, pod koniec dodaj olej. Odstaw pod przykryciem na minimum godzinę (ciasto spokojnie można zrobić rano przed wyjściem do pracy).
Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Wypełnij świeżymi warzywami, chudym mięsem lub innymi ulubionymi dodatkami.
1 duży naleśnik, to 180 kcal
a więcej o samej ciecierzycy przeczytasz tu>>
0 komentarzy
Funkcja trackback/Funkcja pingback