Kiedy jak nie teraz? Dynia, to moja faworytka, królowa jesieni - niezastąpiona w kuchni.
Dziś w menu koktajl z dynią, jabłkiem, cynamonem i innymi wrześniowymi, aromatycznymi i rozgrzewającymi dobrociami - zrób koniecznie, bo naprawdę warto.
Zmodyfikuj skład dodając inne przyprawy korzenne - idealnie pasują do tej kompozycji i do tego zawierają całe mnóstwo antyoksydantów.
Jeśli nie dodasz imbiru ten koktajl można włączyć do diety lekkostrawnej.
tu przeczytaj więcej o samej dyni>>
a tu zerknij na pozostałem przepisy z dynią w roli głównej>>
składniki
sposób wykonania
Produkcją puree najlepiej zająć się wcześniej. Aby je otrzymać należy dynię pokroić na mniejsze części i oczyścić z pestek, następnie zapiekać ją około godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Tak przygotowaną dynię obrać ze skórki (wtedy najłatwiej wyjąć miąższ łyżką) i zmiksować w blenderze.
Wszystkie składniki włóż do blendera i miksuj chwilę na gładką masę.
Przelej do wysokiej szklanki i delektuj się smakiem.
Serving Size 1
Servings 2
- Amount Per Serving
- Calories 170
- % Daily Value *
- Total Fat 5g8%
- Total Carbohydrate 33g11%
- Dietary Fiber 4g16%
- Protein 2g4%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
Directions
Produkcją puree najlepiej zająć się wcześniej. Aby je otrzymać należy dynię pokroić na mniejsze części i oczyścić z pestek, następnie zapiekać ją około godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Tak przygotowaną dynię obrać ze skórki (wtedy najłatwiej wyjąć miąższ łyżką) i zmiksować w blenderze.
Wszystkie składniki włóż do blendera i miksuj chwilę na gładką masę.
Przelej do wysokiej szklanki i delektuj się smakiem.