Dziś w menu coś bez glutenu. Uwielbiam naleśniki bez pszenicy. Te z mąki ryżowej są szybkie, nie rozpadające się i do tego naprawdę smaczne! Z dużą ilością szpinaku, pieczarkami, fetą, jeszcze większą ilością czosnku i suszonych pomidorów są doskonałym pomysłem na obiad. Całość można zapiec w przecierze pomidorowym! Aż się rozmarzyłam, ale nie został już ani jeden…
Jeśli brakuje Wam urozmaicenia w Waszych naleśnikowych posiłkach, to zapraszam także po przepis na naleśniki z mąki gryczanej oraz te zielone. Bez pszenicy też można zrobić fajne naleśniki!
składniki
na 6 małych nalesników
50 g mąki ryżowej
1 jajko
0,50 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego)
1 łyżka oleju
1 płaska łyżeczka soli
sposób wykonania
1
Wymieszaj dokładnie mleko z jajkiem.
2
Dodaj przesianą mąkę i sól.
3
Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron.
KategoriaBEZGLUTENOWE, OBIADY
Wartość odżywcza
0 porcje
1
- Amount per serving
- Kalorie55