TrudnośćŁatwy
Porcje1 Porcja

Dziś w menu coś bez glutenu. Uwielbiam naleśniki bez pszenicy. Te z mąki ryżowej są szybkie, nie rozpadające się i do tego naprawdę smaczne! Z dużą ilością szpinaku, pieczarkami, fetą, jeszcze większą ilością czosnku i suszonych pomidorów są doskonałym pomysłem na obiad. Całość można zapiec w przecierze pomidorowym! Aż się rozmarzyłam, ale nie został już ani jeden…

Jeśli brakuje Wam urozmaicenia w Waszych naleśnikowych posiłkach, to zapraszam także po przepis na naleśniki z mąki gryczanej oraz te zielone. Bez pszenicy też można zrobić fajne naleśniki!

składniki

na 6 małych nalesników

 50 g mąki ryżowej
 1 jajko
 0,50 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego)
 1 łyżka oleju
 1 płaska łyżeczka soli

sposób wykonania

1

Wymieszaj dokładnie mleko z jajkiem.

2

Dodaj przesianą mąkę i sól.

3

Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron.

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1


Ilość na porcję
Kalorie 55

Składniki

 50 g mąki ryżowej
 1 jajko
 0,50 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego)
 1 łyżka oleju
 1 płaska łyżeczka soli

Wskazówki

1

Wymieszaj dokładnie mleko z jajkiem.

2

Dodaj przesianą mąkę i sól.

3

Smaż na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron.

naleśniki ryżowe