Category, DifficultyBeginner
Yields1 Serving
Cook Time20 mins

Pomysł na szybki weekendowy obiad, kolację albo pracowy lunch do termosu? Proszę bardzo.

Dzisiejszy obiad sponsoruje brak czasu oraz zamknięte sklepy.

Bedzie krótko i szybko. Bez mięsa i bez nabiału. Jeśli wymienicie kaszę na np. gryczaną także bez glutenu 🙂

przeczytaj więcej o tym co dobrego kryje się w kaszy pęczak i dlaczego warto jeść grzyby.

składniki

 50 g kaszy pęczak
 3 pieczarki
 1 garstka suszonych grzybów
 1 łyżka oliwy
 ¼ oz cebuli
 natka pietruszki i świeże warzywa do podania

sposób wykonania

1

Grzyby suszone umyj i namocz w niewielkiej ilości wody.

2

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.

3

Cebulę posiekaj drobno i podsmaż na oliwie.

4

Dodaj pokrojone pieczarki i namoczone grzyby pokrojone w paski.

5

Duś kilka minut doprawiając do smaku. Pod koniec wlej wodę z moczenia grzybów i wymieszaj całość z ugotowaną do miękkości kaszą.

6

Podaj ze świeżymi warzywami, całość posyp posiekaną natką pietruszki.

Ingredients

 50 g kaszy pęczak
 3 pieczarki
 1 garstka suszonych grzybów
 1 łyżka oliwy
 ¼ oz cebuli
 natka pietruszki i świeże warzywa do podania

Directions

1

Grzyby suszone umyj i namocz w niewielkiej ilości wody.

2

Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu.

3

Cebulę posiekaj drobno i podsmaż na oliwie.

4

Dodaj pokrojone pieczarki i namoczone grzyby pokrojone w paski.

5

Duś kilka minut doprawiając do smaku. Pod koniec wlej wodę z moczenia grzybów i wymieszaj całość z ugotowaną do miękkości kaszą.

6

Podaj ze świeżymi warzywami, całość posyp posiekaną natką pietruszki.

pęczak z grzybami