Sezon na szparagi zobowiazuje, podjęłam wyzwanie - codziennie jeden przepis ze szparagami - mam nadzieję, że wytrzymam tydzień 🙂
Dziś pomysł np. na kolację. Sałatka ze szparagami i serem bufala, to idealny pomysł na szybką kolację lub posiłek w pracy. Zamiast sera bufala można dodać mozarellę, jest nieco inna i w smaku i w konsystencji, ale również będzie tu pasowała.
Korzystajmy ze szparagów, które właśnie teraz są najlepsze i najtańsze.
Zanim przepis - tu zajrzyj po więcej informacji dlaczego warto jeść szparagi>>
składniki
sposób wykonania
Szparagi obgotuj krótko i pokrój w mniejsze kawałki.
Pomidora pokrój w kostkę lub w ósemki.
Ser porwij na mniejsze kawałki.
Orzechy posiekaj lub połam drobno.
Wymieszaj wszystko w naczyniu, polej odrobiną oliwy (można pominąć oliwę - ser sam w sobie jest dość tłusty).
Serving Size 1
Servings 1
- Amount Per Serving
- Calories 446
- % Daily Value *
- Total Fat 30g47%
- Total Carbohydrate 11g4%
- Dietary Fiber 4g16%
- Protein 30g60%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
Directions
Szparagi obgotuj krótko i pokrój w mniejsze kawałki.
Pomidora pokrój w kostkę lub w ósemki.
Ser porwij na mniejsze kawałki.
Orzechy posiekaj lub połam drobno.
Wymieszaj wszystko w naczyniu, polej odrobiną oliwy (można pominąć oliwę - ser sam w sobie jest dość tłusty).