Yields1 Serving

Sezon na szparagi zobowiazuje, podjęłam wyzwanie - codziennie jeden przepis ze szparagami - mam nadzieję, że wytrzymam tydzień 🙂

Dziś pomysł np. na kolację. Sałatka ze szparagami i serem bufala, to idealny pomysł na szybką kolację lub posiłek w pracy. Zamiast sera bufala można dodać mozarellę, jest nieco inna i w smaku i w konsystencji, ale również będzie tu pasowała.

Korzystajmy ze szparagów, które właśnie teraz są najlepsze i najtańsze.

 

Zanim przepis - tu zajrzyj po więcej informacji dlaczego warto jeść szparagi>>

składniki

 4 sztuki szparagów
 1 duży pomidor
 3 orzechy włoskie
 kilka kropli oliwy
 100 g sera owczego bufalamoże być mozarella

sposób wykonania

1

Szparagi obgotuj krótko i pokrój w mniejsze kawałki.

2

Pomidora pokrój w kostkę lub w ósemki.

3

Ser porwij na mniejsze kawałki.

4

Orzechy posiekaj lub połam drobno.

5

Wymieszaj wszystko w naczyniu, polej odrobiną oliwy (można pominąć oliwę - ser sam w sobie jest dość tłusty).

Nutrition Facts

Serving Size 1

Servings 1


Amount Per Serving
Calories 446
% Daily Value *
Total Fat 30g47%
Total Carbohydrate 11g4%
Dietary Fiber 4g16%
Protein 30g60%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ingredients

 4 sztuki szparagów
 1 duży pomidor
 3 orzechy włoskie
 kilka kropli oliwy
 100 g sera owczego bufalamoże być mozarella

Directions

1

Szparagi obgotuj krótko i pokrój w mniejsze kawałki.

2

Pomidora pokrój w kostkę lub w ósemki.

3

Ser porwij na mniejsze kawałki.

4

Orzechy posiekaj lub połam drobno.

5

Wymieszaj wszystko w naczyniu, polej odrobiną oliwy (można pominąć oliwę - ser sam w sobie jest dość tłusty).

sałatka ze szparagami i serem bufala