Sezon na szparagi zobowiazuje, podjęłam wyzwanie - codziennie jeden przepis ze szparagami - mam nadzieję, że wytrzymam tydzień 🙂
Dziś pomysł np. na kolację. Sałatka ze szparagami i serem bufala, to idealny pomysł na szybką kolację lub posiłek w pracy. Zamiast sera bufala można dodać mozarellę, jest nieco inna i w smaku i w konsystencji, ale również będzie tu pasowała.
Korzystajmy ze szparagów, które właśnie teraz są najlepsze i najtańsze.
Zanim przepis - tu zajrzyj po więcej informacji dlaczego warto jeść szparagi>>
składniki
sposób wykonania
Szparagi obgotuj krótko i pokrój w mniejsze kawałki.
Pomidora pokrój w kostkę lub w ósemki.
Ser porwij na mniejsze kawałki.
Orzechy posiekaj lub połam drobno.
Wymieszaj wszystko w naczyniu, polej odrobiną oliwy (można pominąć oliwę - ser sam w sobie jest dość tłusty).
1 porcje
1
- Amount per serving
- Kalorie446
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 30g39%
- Węglowodany 11g4%
- Błonnik 4g15%
- Białko 30g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Wskazówki
Szparagi obgotuj krótko i pokrój w mniejsze kawałki.
Pomidora pokrój w kostkę lub w ósemki.
Ser porwij na mniejsze kawałki.
Orzechy posiekaj lub połam drobno.
Wymieszaj wszystko w naczyniu, polej odrobiną oliwy (można pominąć oliwę - ser sam w sobie jest dość tłusty).