![](https://i0.wp.com/zdrowonajedzeni.pl/wp-content/uploads/2015/09/krem-z-warzyw-korzeniowych-2.jpg?fit=900%2C598&ssl=1)
Zupa dyniowa, to zawsze dobry pomysł! Z imbirem, papryką czy pomidorami… Zupa dyniowa rządzi! Dziś kolejna propozycja na nieśmiertelną dyniówkę – tym razem wybitnie jesienne połączenie: dynia plus topinambur, czyli przegląd działki.
tu przepis na domowy bulion>>
składniki
sposób wykonania
Do przygotowanego wywaru (można użyć wody z domową pastą bulionową) dorzucam upieczoną wcześniej dynię, marchewkę oraz surowe (umyte i pokrojone) bulwy topinambura.
Gotuję aż topinambur zmięknie – następnie miksuję wszystko blenderem i doprawiam do smaku.
Można rozcieńczyć, jeśli zupa jest za gęsta.
Podaję z pestkami dyni, grzankami, posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.
Składniki
Wskazówki
Do przygotowanego wywaru (można użyć wody z domową pastą bulionową) dorzucam upieczoną wcześniej dynię, marchewkę oraz surowe (umyte i pokrojone) bulwy topinambura.
Gotuję aż topinambur zmięknie – następnie miksuję wszystko blenderem i doprawiam do smaku.
Można rozcieńczyć, jeśli zupa jest za gęsta.
Podaję z pestkami dyni, grzankami, posiekanym koperkiem lub natką pietruszki.