bez glutenu / kolacja / lunch / na imprezę / PRZEPISY / sałatki / wege
Tę banalnie prostą trzyskładnikową sałatkę zrobiłam z poweekendowych resztek – pół opakowania sera, resztka rukoli pozostała po innej sałatce i kilka suszonych pomidorów, które w lodówce mam zawsze! Smak rewelacyjny – wyrazisty i dokładnie taki jak lubię. Następnym razem zrobię już pełnowymiarową porcję! Z całego opakowania sera i rukoli 😉
Sałatka jest sycąca – za sprawą tłustego sera, świetnie się komponuje z kromką razowca 🙂
sałatka z niebieski serem
Przepis jest na oko:
- pół opakowania rukoli
- kawałek niebieskiego sera
- 3-4 suszone pomidory
Rukolę umyj i ew. porwij na nieco mniejsze kawałki, pomidory odsącz delikatnie z oliwy i pokrój w paski, ser pokrusz.
Połącz wszystkie składniki i zajadaj się sałatką.
Ze względu na tłusty ser i odrobinę oliwy z pomidorów nie dodawałam żadnego oleju do sałatki. Wyrazisty smak każdego z trzech składników sprawił, że przyprawy także nie były konieczne! Jak widać – ta sałatka jest naprawdę prosta i naprawdę trzyskładnikowa!
Smacznego!
inne pomysły na sałatki do pracy lub spotkanie ze znajomymi
TRZYSKŁADNIKOWA SAŁATKA Z SOCZEWICĄ
SAŁATKA Z KASZY PĘCZAK Z BURAKIEM
ŚLEDZIE Z KAPARAMI – SAŁATKA NA WEEKEND