Kategoria, , TrudnośćŁatwy
Porcje6 Porcja
Czas przygotowania5 minutCzas gotowania5 minutCzas całkowity10 minut

Najprostsza z możliwych, szybka, łatwa, prosta, tania… I pomyśleć, że niewiele by brakowało a nie poznałabym jej smaku. Planowałam zrobić pomidorówkę, ale się pomyliłam i zamiast puszki pomidorów otworzyłam puszkę czerwonej fasoli. Pomidorówka zeszła na dalszy plan – trzeba było się zająć otwartą fasolą. Taka pasta jest świetna na kanapki, do świeżych warzyw, na imprezę i na lunch do pracy. To naprawdę fajny i prostu pomysł na smaczne i zdrowe jedzonko. Nie bójcie się ciężkostrawności fasoli! Prawidłowo ugotowana, zmiksowana i z dodatkiem majeranku czy kminku może być smacznym początkiem Waszej przygody z warzywami strączkowymi. Tu przeczytasz więcej o tym jak ugotować fasolę (jeśli nie korzystasz z tej z puszki).

a tu kotlety z czerwonej fasoli>>

składniki

 1 puszka czerwonej fasoli (240 g ugotowanej)
 1 łyżki stołowe oleju o delikatnym smaku
 sól, pieprz, chilli i/lub słodka papryka
 opcjonalnie podsmażona cebula i czosnek

sposób wykonania

1

Fa­so­lę od­są­cz i przepłucz pod bieżącą wodą, przełóż do na­czy­nia blen­de­ra – wlej olej (2-3 łyżki) oraz dodaj przyprawy.

2

Zmiksuj wszystko na gładką masę i… gotowe!

3

Jak masz więcej czasu możesz dodać posiekaną i podsmażoną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

The form you have selected does not exist.

Składniki

 1 puszka czerwonej fasoli (240 g ugotowanej)
 1 łyżki stołowe oleju o delikatnym smaku
 sól, pieprz, chilli i/lub słodka papryka
 opcjonalnie podsmażona cebula i czosnek

Wskazówki

1

Fa­so­lę od­są­cz i przepłucz pod bieżącą wodą, przełóż do na­czy­nia blen­de­ra – wlej olej (2-3 łyżki) oraz dodaj przyprawy.

2

Zmiksuj wszystko na gładką masę i… gotowe!

3

Jak masz więcej czasu możesz dodać posiekaną i podsmażoną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

pasta z czerwonej fasoli