Najprostsza z możliwych, szybka, łatwa, prosta, tania… I pomyśleć, że niewiele by brakowało a nie poznałabym jej smaku. Planowałam zrobić pomidorówkę, ale się pomyliłam i zamiast puszki pomidorów otworzyłam puszkę czerwonej fasoli. Pomidorówka zeszła na dalszy plan – trzeba było się zająć otwartą fasolą. Taka pasta jest świetna na kanapki, do świeżych warzyw, na imprezę i na lunch do pracy. To naprawdę fajny i prostu pomysł na smaczne i zdrowe jedzonko. Nie bójcie się ciężkostrawności fasoli! Prawidłowo ugotowana, zmiksowana i z dodatkiem majeranku czy kminku może być smacznym początkiem Waszej przygody z warzywami strączkowymi. Tu przeczytasz więcej o tym jak ugotować fasolę (jeśli nie korzystasz z tej z puszki).
a tu kotlety z czerwonej fasoli>>
składniki
sposób wykonania
Fasolę odsącz i przepłucz pod bieżącą wodą, przełóż do naczynia blendera – wlej olej (2-3 łyżki) oraz dodaj przyprawy.
Zmiksuj wszystko na gładką masę i… gotowe!
Jak masz więcej czasu możesz dodać posiekaną i podsmażoną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
The form you have selected does not exist.
Składniki
Wskazówki
Fasolę odsącz i przepłucz pod bieżącą wodą, przełóż do naczynia blendera – wlej olej (2-3 łyżki) oraz dodaj przyprawy.
Zmiksuj wszystko na gładką masę i… gotowe!
Jak masz więcej czasu możesz dodać posiekaną i podsmażoną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.