Złota polska jesień, słoneczna i ciepła, obfitująca w pyszne i pachnące warzywa i owoce, to coś co może trwać cały rok!
warzywa sezonowe – co jeść jesienią?
Letnie owoce nie dopisały, ale jesień… zdecydowanie daje radę!!!!!
Winogrona rosną jak szalone! Jeżyny i maliny wcinam bez końca – prawdziwy wysyp. Dyni nie mogę się doczekać, ogórki były pyszne, pomidory, bakłażany, cukinie! Do tego jabłka, śliwki>>, gruszki… Jesień jest pyszna! 🙂
Dodatkowo wrzesień w Toskanii obdarzył mnie słodkimi i delikatnymi figami i opuncjami…
A za co Wy kochacie jesień? 🙂
Kto nie lubi pomidorów?? 😉 To „przewarzywo” jest wybitnie wartościowe.
Przeczytaj dlaczego warto jeść pomidory>>
Wielka pomarańczowa, lekko słodkawa – dynia to zdecydowanie królowa jesieni>>
Przepyszne, lekko kwaskowate jeżyny – przeczytaj co w sobie kryją>>
bakłażany>>
Myślisz, że cukinia jest zupełnie bezwartościowa? Sprawdź dlaczego warto włączyć cukinię do diety>>
Za te wszystkie pyszności, bo niestety nie za pogodę 🙂
Na szczęście znowu wyszło słońce!!! 🙂
I za to lubię Polskę. Co pora roku to nowe warzywne i owocowe pyszności
U nas aktualnie na topie w kuchni dary sadu i ogrodu takie jak cukinia, dynia, pomidory i wiele innych. 🙂
Cukinia, maliny… Uwielbiam! (choć niestety nie z własnego ogródka)
Kocham jesień za obfitość warzyw i owoców! I za figi, które są teraz mega tanie 🙂
Odkąd po raz pierwszy zjadłam zupę dyniową jest to obowiązkowa pozycja jesienią 😀
Uwielbiam jesień również kiedy kończy się wszystko z ogrodu, a zaczyna się powoli korzystać z zapasów z piwnicy 🙂
Jak dla mnie dynia jest niekwestionowaną królową jesieni!!!
U nas zdecydowanie królują jeżyny, dynie i jabłka
Zdecydoawnie jagody !